Нушићем о Нушићу

Posted: 26. децембра 2014. in Актуелно

Крај је јубиларне Нушићеве године, али не и Нушићевог доба које у Србији вечно траје. Нушићево време не престаје, а његова дела не старе и не бледе. Увек је актуелан и занимљив, увек изазива смех и сузе.
22.12.2014.г, ученици II1 одељења, смера комерцијалиста, одржали су јавни час „Нушићем о Нушићу“ и обележили су стопедесетгодишњицу рођења нашег славног комедиографа. О Нушићу су говорили одломцима његових текстова, цитирали су његове мудре мисли. Истраживање Нушићевог дела трајало је три недеље. Ученици су били подељени у четири групе и имали су задатак да о Нушићу говоре Нушићем. За међусобну сарадњу, комуникацју и креирање, користили су гугл диск,фејсбук и скајп, а на сличан начин су сарађивали и са наставником. Осим садржаја, креирали су и сценарио часа. Само припремање оваквог часа захтева много више времена од оног које су ученици имали на располагању, те смо покушали да уз подршку ИКТ-а и у онлајн окружењу превазиђемо проблеме недостатка времена и да оставримо сарадњу ученика из истог тима који су просторно удаљени. Од четири тима један је успео у потпуности да припреми садржаје, сцене и да на завидном нивоу испуни задатке, остала три тима су, такође, успела да испуне задатке, да припреме сцене, али на нешто слабијем нивоу. Утврдили су да је узрок слабијег квалитета резултата њиховог рада то што нису поштовали временске рокове и што су одуговлачили са поделом задатака. Технологије су им помогле да заврше све задатке, али не и да квалитет резултата буде одличан. Закључили су да без фејсбука, гугл диска, скајпа, без интернета уопште, не би успели да припреме час и изведу га. Презентацију, коју су креирали на гугл диску, погледајте „кликом“ на Нушића- Нушић.
Одиграли су четири сцене из четири различита Нушићева дела- „Народни посланик“,“Госпођа минстарка“, „Ожалошћена породица“ и „Др“. Нушићевим афоризмима повезали су сцене, а одломке су одиграли у аматерском духу, неки боље, а неку су могли боље. На крају су исписали поруке о часу, о томе колико је све било добро, које су предности оваквог начина рада и шта су научили. Употребили су своје телефоне да попуне упитнике у којима су оценили сопствени рад и свој допринос раду тима и самом часу. У разговору о часу, дискутовали су аргументвано о томе шта је било добро, а шта је могло бити боље. Отклониће недостатке и извести час за ученике и наставнике у другом полугодишту.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s