Беседе поводом Дана матерњег језика

Posted: 25. фебруара 2016. in Актуелно

Дан матерњег језика је међународни празник који се обележава 21. фебруара. Ове школске године ми смо га обележили беседама великана филозофије, историје, књижевности, вере… Ученици одељења IV2, 25. фебруара у част и славу матерњег језика, а поводом Дана матерњег језика, говорили су најлепше одломке беседа славних. Говорили су их у амбијенту школске библиотеке, на месту књиге и речи. Скучена „сцена библиотеке“ међу полицама са књигама, ширила се говором, мислима и досезала висине које се само духом могу дотаћи. Публика су били ученици првог разреда и неколико њихових наставника, и директорка- прво наставник.

„У почетку беше реч…“ И биле су речи поводом језика, јер „Све је кроз њу постало, и без ње није ништа постало што је постало“. Речима су ученици, матуранти, подсећали на лепоту казане речи, јасне, пуне, искрене и велике, читав сат, а одјеци ће трајати још дуго у душама присутних.

Изместили смо се из стварности, уживали смо у мелодији матерњег језика и речима славних изговорених гласовима можда будућих славних, а сад већ зрелих и одговорних људи. Дана, 25.фебруара 2016, библиотека „Економске“ била је уточиште матерњем језику и чистој људској мисли.

20160225_140504

Беседници IV2

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s